Brettesnes Lofoten Travel Guide

Edit This The best resource for sights, hotels, restaurants, bars, what to do and see
Brettesnes 2008 Store Molla i Lofoten - Vågan kommune

 

Store Molla (Stormolla)er ei øy i Vågan kommune i  Nordland.  Øya ligger øst for Svolvær, i Austre Lofoten. Øya har et areal på 34.4 km,² og høyeste punkt er Heggedalstind på 751 moh.

De to største bygdene på Store Molla er Brettesnes og Ulvåg. Brettesnes ligger lengst sør på øya, og har i dag ca 15 fastboende, men tidligere var det blant annet sildoljefabrikk på stedet. Sildoljefabrikken ble lagt ned i 1990.

Ulvåg ligger på østsiden av øya og har også ca 20 fastboende. Ulvåg fikk veiforbindelse i 2002

Tidligere gikk det ferge mellom Svolvær og Våtvika ved Brettesnes. Men siden veien ble bygd rundt det meste av øya, har ferga gått mellom Finnvika nord på øya og Digermulen på Hinnøya. Innbyggerne på Store Molla er lite fornøyde med ordninga, siden det paradoksalt nok nå tar lengre tid å reise om Digermulen, Raftsundbrua og Fiskebøltil kommunesenteret Svolvær, enn det gjorde da ferga gikk direkte fra øya til Svolvær.Trollfjorden ikke lang unna er kjent for sin ville natur og spennende historie knyttet til Trollfjordslaget.

Hurtigruta passerer Store Molla på vei mellom Svolvær og Raftsundet.

· For å komme til Brettesnes kjører man til Digermulen og der tar man bilferge over til Finnvik. Deretter kjører man 1,2 mil sørover.

· Hurtigbåten som går mellom Bodø og Svolvær kan bestilles til Brettesnes fredag og søndag.

Part or or all of this text stems from the original article at: http://perolsen.com/documents/products.html

Where World66 helps you find the best deals on Brettesnes Lofoten Hotels